Pæne piger får ikke hjørnekontoret

Pæne piger får ikke hjørnekontoret

I weekenden købte jeg Femina, fordi tre af mine gode venner er hyldet blandt ”100 kvinder der inspirerer og imponerer”. Midt i bladet dukkede pludselig tre mænd op. En af dem var Anders Krab-Johansen, chefredaktør på Børsen.

femina

Han taler om kvinder i ledelse og kvinder, han synes, er seje – bl.a. Margaret Thatcher og Helena Christensen. Men grunden til, at jeg for alvor bed mærke i interviewet, var, at han mindede mig om en bog, som jeg selv har læst RIGTIG mange gange, og som har påvirket mit professionelle liv. Nemlig den her:

forside lois

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er, hvad chefredaktøren siger om den:

”Jeg har givet min 18-årige datter bogen ”Nice Girls Don’t Get The Corner Office” af Lois P. Frankel. 101 fejl kvinder gør – som ødelægger deres karriere. Kvinder skal f.eks. IKKE hente kaffen eller påtage sig sekretærrollen.”

Jeg er sikker på, han har ret.

Selv er jeg er en rimelig sød person, men efter at have læst bogen, gjorde jeg mig umage for at være MINDRE AKTIVT SØD i professionelle sammenhænge. Det virkede.

Jeg brugte det især, da jeg arbejdede hos Mærsk. F.eks. engang, hvor en mandlig kollega fra en anden afdeling ringede til min afdeling for at få sekretæren til at booke et kursussted og bestille mad for ham. Sekretæren havde fri, og da jeg var den eneste kvinde i afdelingen, tog han fat i mig i stedet og bad mig ordne maden til hans arrangement.

Lad mig lige indskyde, at der INTET er i vejen med sekretærrollen. Den er vigtig. Det var bare ikke den, jeg var ansat til.

Jeg var ansat til at projektlede en rapport om, hvordan virksomheden klarede sig inden for bl.a. miljø og menneskerettigheder. Fordi jeg normalt er en hjælpsom person, var det imidlertid virkelig svært ikke at sige ”selvfølgelig fikser jeg din mad”. Men jeg vidste – bl.a. fordi jeg havde læst “Nice Girls Don’t Get The Corner Office” – at hvis jeg ordnede det for ham, ville jeg i hans øjne blive en, han også næste gang kunne give de opgaver, han ikke selv gad løse.

Så selv om det føltes utrolig kontrært og bitchy i situationen, blev jeg ved at gentage ”sekretæren er tilbage i morgen”. Han bad mig aldrig om den slags igen. Tværtimod bad han mig kort efter om input til et fagligt projekt. Og jeg sendte en venlig tanke til Lois P. Frankel!

I får lige et par tips fra bogens bagside:

bagside lois

God mandag, alle mand m/k!

Del dette indlæg