NUKAAKAS KABALE gør dig klogere!

NUKAAKAS KABALE gør dig klogere!

I denne uges FEMINA har kulturredaktøren udvalgt syv krimier, som gør dig klogere – og NUKAAKAS KABALE er en af dem! Der er tre danske bøger med på listen, og ud over NUKAAKAS KABALE er det “Svalens graf” af Sissel-Jo Gazan og “Evas sidste nat” af Øbro og Tornbjerg.

femina nk

Jeg er VILDT glad for, at NUKAAKAS KABALE er med.

Selvfølgelig fordi det bare altid er skønt at være på den slags lister (ligesom med bestsellerlister!). Men jeg er særligt glad for at være på præcis DENNE LISTE, fordi det med at gøre læseren klogere er en af mine vigtigste ambitioner med mine bøger.

Det er mit håb, at I – læserne – pløjer jer igennem NUKAAKAS KABALE med tilbageholdt åndedræt uden at kunne slippe den, før sidste side er vendt! Men når I så lukker bogen til slut, håber jeg, at jeg har givet jer stof til eftertanke. Om Grønland. Om forholdet mellem grønlændere og danskere. Om kampen om råstofferne. Eller, som kulturredaktøren skriver, “hvad der sker, når politiske og økonomiske giganter handler, så det har konsekvenser for almindelige mennesker”.

Faktisk tror jeg ikke, der er nogen komplimenter for mine bøger, der gør mig så glad, som når folk siger, at de er vildt spændende OG gjorde dem klogere. Der er lige en læser, der har skrevet til mig, at NUKAAKAS KABALE spolerer hendes nattesøvn i disse dage. En anden, der er blevet færdig med bogen, skrev i morges:

I dag, hvor der er sovet på det hele, er det virkelig min altoverskyggende oplevelse: refleksionerne. Du har startet mange. Du har hevet gardinet væk fra mine øjne, hvad angår de krumspring folk “in higher places”, kunne finde på at lave for mammon.

Hvis jeg både kan spolere din nattesøvn og efterlade dig med nye tanker, så er mit mål i den grad nået :-)

Og hvis du har lyst til at satse din nattesøvn, kan du bestille NUKAAKAS KABALE lige her!

Del dette indlæg