Mens vi venter på Frank Underwood …

Mens vi venter på Frank Underwood …

D. 14. februar er Valentinesdag, og – langt vigtigere – så er d. 14. februar dagen, hvor Kevin Spacey a.k.a. Frank Underwood vender tilbage på (Netflix-)skærmen i anden sæson af House of Cards.

Jeg GLÆDER mig!

Selv om jeg har en livslang erfaring med at forelske mig i TV-serier for blot at se min verden smuldre, når folkene bag serien på et tidspunkt har tjent penge nok (jeg håber stadig at West Wing genopstår, og at Venner(ne) samles en sidste gang), så gjorde det ondt i helt særlig grad, da der ikke var flere afsnit af House of Cards at klikke på. Faktisk vil jeg i dette lukkede forum godt indrømme, at jeg blev direkte vred på Netflix, da det sidste afsnit var løbet over skærmen. Især fordi jeg ikke havde gjort mig den ulejlighed at tjekke, hvor mange sæsoner, der var, og helt tillidsfuldt blot antog, at der nok var adskillige.

Heldigvis er der råd for det meste – også knuste Cards-hjerter. Løsningen lå – takket være Gyldendal – ligefor: Jeg læste bogen.

unnamed[1]

Den udkom på dansk i efteråret, og jeg fik fingrene i den i juleferien. (Faktisk snuppede jeg den fra underboen og gav den først tilbage, da jeg havde fortæret alle sider. Hun havde ikke selv læst den endnu, så det var lidt tarveligt, men jeg kunne simpelthen ikke slippe den.)

Så til alle jer, der også har d. 14. februar som mother of all dates, vil jeg hermed varmt anbefale at læse bogen i mellemtiden. Af en eller anden grund fik den kun to stjerner i Politiken, og jeg forstår det slet ikke. Okay, Dobbs er måske ikke verdensmester i ‘show it-don’t tell it’-teknikken, men han kan eddergodyleme skrue en spændende fortælling sammen, og Frank Underwood er for cool! (Til de der ikke har set den: Han er seriens hovedperson og en temmelig barsk en af slagsen.)

Eneste problem: I bogen hedder han Francis Urquhart. Og selvom bogen er fra 1989 og TV-serien fra 2013, så er det altså forkert. Manden hedder Underwood. Frank Underwood.

Og om 37 dage er han min Valentines-date!

Del dette indlæg