Klogere og klogere og …

Klogere og klogere og …

Kender I TED-talks? Det gjorde jeg nemlig ikke før for ganske nylig. Nu er jeg TED-oman! TED-talks er kort fortalt verdens klogeste mennesker, der bliver inviteret til at holde en tale på 18 minutter om det, de ved allermest om. Et helt livs forskning, 18 minutters taletid for lægmænd, værsågod.

Jeg har blandt andet set TED-talks om korruption i råstofindustrien af Global Witness’ grundlægger Chaiman Gooch, om lykke af en buddistisk munk og om terrorens økonomi af den italienske journalist og økonom Loretta Napoleoni, der som en af få har interviewet den italienske terrororganisation De røde brigader. (Konklusion: Det er dyrt at være terrorist). Uanset hvad, du interesserer dig for, er der inspiration og viden at hente her.

En af de mest underholdende taler, jeg har set, er imidlertid denne her af Elizabeth Gilbert (forfatteren til bestselleren Eat, Pray, Love) – på grund af hendes usædvanlig medrivende fremførsel. Hun taler om, hvordan man tidligere mente, at små kreative genier bor i væggene, og at det er dem, der hjælper kunsteren/forfatteren/musikeren på vej. Kreativitet ligger ifølge denne tanke uden for en selv, ikke indeni, hvorfor man hverken tage hele æren, når ens produkt bliver en kæmpe succes, eller hele skraldet, hvis det fejler.

Har du 18 minutter, så se den selv. Og har du flere, kan du jo altid klikke videre og blive klogere og klogere og klogere …

God fornøjelse!

gilbert

Del dette indlæg