Interviewet uden bukser på

Interviewet uden bukser på

I nat blev jeg interviewet af en journalist fra Politiken. Interviewet gik godt. Der var bare en meget underlig ting ved det: Jeg havde ikke nogen bukser på. Under hele interviewet sad jeg iført bluse, underbukser og knæstrømper. Med en meget stærk fornemmelse af at være ALT for nøgen.

knæ

 

Gudskelov var det kun en drøm.

Nu virker det måske lidt besynderligt, at jeg blogger om en drøm. Men i forsøget på at beskrive, hvordan det er at udgive en bog, er det en vigtig komponent. I ugerne op til udgivelsen tænker jeg nemlig ikke kun på bogen om dagen. Tankerne følger med hele vejen ind i nattens drømme, og drømmene afslører tydeligt, hvordan det også er at udgive en bog.

Ligesom rigtig mange forfattere, jeg kender, føler jeg mig utrolig nøgen.

Det er der flere grunde til. Selvom NUKAAKAS KABALE primært handler om den nådesløse jagt på Grønlands råstoffer trækker den også (i højere grad end mine andre romaner) på min personlige egen baggrund. Jeg har brugt elementer fra min mors Grønlands-eventyr i halvfjerdserne og trukket på dele af min egen historie om min fars selvmord. Intet af det er hemmeligt, men det kræver alligevel lidt mod at vise frem på den her måde.

Så pæn som en TV-vært!

En anden årsag til følelsen af nøgenhed er anmeldelserne. Forhåbentlig mener anmelderne noget godt om NUKAAKAS KABALE – det gjorde langt de fleste med mine to første romaner – men selv i en stjerneregn står man nøgen. Det føles som en slags fuld-offentlig medarbejdersamtale, hvor feedback fra chefen bliver transmitteret LIVE på storskærm!

På et tidspunkt undervejs i drømmens interview sagde jeg – som en slags undskyldning for min besynderlige påklædning – at jeg altså normalt er ligeså pænt klædt som Stephanie Surrugue, vært på Kulturen på NEWS. Det troede journalisten ikke på, kunne jeg se. Det kan jeg godt forstå:

stephanie surrugue 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bortset fra det svingede journalisten og jeg virkelig godt sammen, så jeg håber, han ringer, når udgivelsen nærmer sig. Så vil jeg tale med ham igen – denne gang fuldt påklædt.

Og nu må i have mig undskyldt: Om lidt kommer der faktisk en journalist fra Børsen på besøg for at interviewe mig, så jeg skal liiige ind til spejlet og tjekke, at jeg har alt mit tøj på!

Del dette indlæg