Højst uventet forsvar for Goldman ‘The Gangster’ Sachs

Højst uventet forsvar for Goldman ‘The Gangster’ Sachs

6652991-tough-gangster-ready-to-shoot[1]Bliver nødt til at sige det her: Goldman Sachs er altså ikke en mørkemands-agtig kælderbiks fuld af halvstuderede røvere og moralsk anløbne gangstere, som mange danskere – og halvdelen af min Facebook-strøm – mener.

Der er masser af usympatiske træk ved Goldman Sachs, hvilket ikke mindst Greg Smiths afsløringer af “muppet hunts” (dér, hvor virksomhedens ansatte fandt naive kunder, som de kunne sælge deres dårlige papirer til) bevidner, ligesom der er mange grunde til at være kritisk over, at Danmark sælger så stor en del af DONG til et amerikansk firma.

Men – og det er faktisk uventet for mig at skrive det følgende, al den stund at mine bøger netop dykker ned i erhvervslivets grumme sider – det er i den grad forsimplet at fremstille virksomheden som en lovløs gangstergruppe, der overhovedet ikke ved, hvordan man begår sig i et civiliseret samfund. Selv USA har love.

Flere af mine tidligere medstuderende fra Columbia University arbejder for firmaer af den kaliber, og – ud over at de i den grad kan deres stof – så er der faktisk ordentlige mennesker blandt dem. I stedet for at hidse os op over gangsternes moral, bør vi nok snarere overveje, om vores kompetencer matcher deres. Det håber jeg.

Og med disse ord: God weekend, venner; må vi alle bruge den på noget mere sexet end Goldman Sachs!

Del dette indlæg