Hald Hovedgaard “behind the scenes”

Hald Hovedgaard “behind the scenes”

Mange forfattere – jeg selv inklusiv – drager i skrivehi på forfatterrefugiet Hald Hovedgaard, når vi for alvor skal have lavet noget. Som med så mange andre gamle herregårde findes der talrige myter om denne viborgensiske hovedgård. En af dem handler om en klokke:

Reglen er, at hvis en forfatter færdiggør en bog eller skriver minimum 100 sider, mens vedkommende er på Hald, skal det arbejdsomme væsen ringe med en klokke.

Det lykkedes for Nanna, som jeg var der sammen med. Desværre for Nanna var hun der sammen med syv mennesker, der aldrig havde prøvet at skrive så meget på én gang. Ingen vidste, hvor klokken var. Her går seks forfattere rundt i bælgmørke og leder.

leder

Vi fandt den aldrig. Nu hælder vi til at tro, at klokken er en myte opfundet for at øge præstationspresset. Champagnen, som Nanna havde købt til klokkeringning, skulle dog ikke gå til spilde af den grund:

champagne

En anden myte, jeg har hørt, er, at det gode ved Hald er, at man simpelthen ikke kan rode, fordi man har så få ting med, og der ikke er andet end seng, bord og stol på værelset:

(Her skulle have været et billede af mit værelse, men det var så rodet, at jeg ikke kunne få mig selv til at vise det frem.)

Der er selvfølgelig også de myter, man fortæller sig selv. For mit vedkommende at jeg altid KNOKLER I DØGNDRIFT, når jeg er på Hald. Her modbevist af en halvsnaldret selfie.

køkken

Og så er der spøgelserne. Sagnet vil, at det spøger på Hald. Faktisk er denne uge første gang, jeg har været på Hald, hvor der ikke har været mindst en, som har forsøgt at overbevise mig om, at der er spøgelser på loftet. Jamen, det er der altså, Helle. (Grundet min manglende åbenhed for det hinsides har jeg ingen billeder til dette punkt.)

En ting, jeg dog med sikkerhed ved ikke er en myte:

Der er INGEN steder, jeg arbejder så godt og koncentreret, som jeg gør på Hald. Så ved I hvad: Jeg er nu kommet rigtig godt i gang med min næste bog. Og jeg GLÆDER mig til at fortælle jer om den. Snart!

Del dette indlæg