Bogvinder med 15 års forsinkelse

Bogvinder med 15 års forsinkelse

Det er simpelthen så fedt, at så mange af jer deltager i min nedtællingskonkurrence til udgivelsen af NUKAAKAS KABALE. Også denne weekend har rigtig mange delt konkurrencelinket på Facebook, imens andre har efterladt kommentarer her på bloggen. Nogle har gjort endda begge dele – jeg bliver glad for det hele!

En af kommentarerne sendte mig imidlertid ganske uventet tilbage i tiden. Den var fra ”Michael”, der skrev følgende: ”Fortjener at få lidt læsestof efter jeg bar din rygsæk oppe i de nepalesiske bjerge i det herrens år 98”. Jeg har tænkt på kommentaren siden og er kommet til den konklusion, at selv om Michael ikke vandt konkurrencen, skylder jeg ham læsestof alligevel.

Michael og jeg kender hinanden fra Skælskør, hvor vi begge er vokset op. I 1998 var jeg med en veninde på jordomrejse, og undervejs mødtes vi med Michael og en anden ven i Nepal. Her vandrede vi alle fire en uge i Himalayas bjerge.

mountain-climbers[1]Turen gik rigtig godt. Altså lige indtil jeg glemte, at jeg ikke var nogen erfaren bjergbestiger og knoklede derudad – uden træning, uden at drikke vand nok, uden store portioner fornuft. En dag dejsede jeg om. Alt blev sort, og pludselig lå jeg på jorden foran en hytte. Jeg husker svagt omridset af en gammel, nepalesisk kvinde, der med bekymret mine serverede vand i en kop for mig. Meget mere erindrer jeg ikke. Udover at den sidste del af turen føltes en smule lettere end den første. Hvilket jeg så kender grunden til nu – Michael bar den rygsæk, jeg hidtil selv havde slæbt på.

Så med 15 års forsinkelse: Tak for hjælpen, Michael, signerede eksemplarer af DEN AFRIKANSKE JOMFRU og DEN FILIPPINSKE PIRAT er på vej i din retning. Du har i den grad gjort dig fortjent til lidt læsestof!

Del dette indlæg