Bøger

‘JORDEN UNDER MIG’ – EN ERINDRINGSROMAN

”Jorden under mig af Helle Vincentz er en gribende erindringsroman om en barsk opvækst”. Bogmagasinet
”Et gribende og kærligt portræt”. Forfatter Leonora Christina Skov
Et ærligt og bevægende portræt af et barns sorg og den smerte, der følger med resten af livet. Lektørudtalelse
Vincentz er en indsigtsfuld og generøs fortæller. Magasinet Liv
”Hudløst ærlig og klog erindring om livets potentielt mest afgørende skæbnebestemmende periode”. Dagbladenes Bureau
”En bog jeg kommer til at anbefale til alle”. Tid til tanker

Køb ‘JORDEN UNDER MIG’ her

JORDEN UNDER MIG er min seneste roman. Den udkom i april 2021 på forlaget People’s. Teksten på bagsiden af bogen lyder sådan her:

“Helle er vokset op på en gård på Sydsjælland i 1980’erne. Moren er skolelærer, faren er landmand. Helle forstår ikke alt, hvad der sker omkring hende. Men hun ved i hvert fald at statsministeren er ond. Det er ham, som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet svært for landmændene. Far og mor skændes oftere og oftere, far bliver mere og mere underlig. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder.
Da Helle Vincentz’ mor også dør, begynder hun arbejdet med at konfrontere barndommens spøgelser og kommer på sporet af familiens dybeste hemmeligheder – og en uventet sandhed om sig selv.”

Køb ‘JORDEN UNDER MIG’ her

Tidligere bøger:

‘Søster min’ er andet, fritstående bind i serien om efterforskeren Sofie Munk.

Køb den her

Køb den her

I SØSTER MIN står et dansk medicinalfirma overfor at lancere sin største satsning nogensinde, en revolutionerende pille mod depressioner, da direktøren opdager, at en af hans medarbejdere anonymt har indsendt ulovlige dokumenter sammen med deres ansøgning til Lægemiddelstyrelsen.

Han kontakter Sofie Munk og beder hende finde den skyldige, men hun når knap at tage hul på sagen, før alle hendes alarmklokker kimer. Meget tyder nemlig på, at direktøren har væsentligt større problemer end nogle vildfarne papirer. For en medarbejder har tilsyneladende haft sin helt egen dagsorden og systematisk fjernet alt – og alle – der kunne komme i vejen for den banebrydende pille.

SØSTER MIN er andet fritstående bind i serien om antropologen Sofie Munk, som endelig finder sin rette hylde, da hun bliver ansat som privat efterforsker.

Anmeldere om SØSTER MIN:

“SØSTER MIN er tankevækkende, lærerig, troværdig – og skræmmende realistisk” ****** Bech’s Books 

“Fremragende spændingsroman om fusk i medicinalbranchen” ***** Bogpusheren

“Når jeg ikke læste i den, tænkte jeg på den” ***** Krimitanker

“Jeg elskede hvert et sekund” ***** Krimihjerte 

“Jeg var underholdt fra start til slut” ***** Krimifan

“Endnu engang leverer Helle Vincentz en fremragende historie, som tager udgangspunkt i dagens Danmark” ****** Mulles Bogblog 

 

‘STJÅLNE LIV’

Køb den her

stjålne liv 3

 Køb den her

STJÅLNE LIV begynder, da befrugtede æg bliver stjålet fra en fertilitetsklinik, hvor antropolog Sofie Munk er i gang med et forskningsprojekt. Æggene dukker op i Kastrup Lufthavn, hvor de var på vej til Indien, og ejeren af klinikken hyrer Sofie til at undersøge, hvad der er sket. Kort efter findes ejeren død.

I den anden ende af byen er der også problemer: Journalist Mik Karlsen har fået drømmejobbet som spindoktor for justitsministeren, da ministeren befaler Mik at sætte en stopper for Sofie Munks efterforskning, pronto! Men hvorfra ved justitsministeren, at Sofie graver i sagen? Og hvorfor er det så magtpåliggende for ham, at hun ikke graver videre? 

En krimi om de mørke sider af politik og om verdens hastigt voksende fertilitetsindustri. Stjålne liv er første bog om Sofie Munk.

“Helle Vincentz har efter min mening skrevet et mesterværk af en spændingsroman” Krimihjerte

“Et fint plot, der vover at inddrage toppolitik og spinde tråde, vi ikke er forvænt med” Politiken

“Fremragende og kan varmt anbefales” ***** Femina

“Jeg var simpelthen hooked” ***** Bogliv

“Fremragende, spændende, interessant og tankevækkende” ***** Krimifan

“Helle Vincentz’ hidtil bedste” **** Berlingske Tidende

“Ambitiøs og medrivende dansk thriller” Litteratursiden

Trilogien om Caroline Kayser:

Den afrikanske jomfru

Den afrikanske jomfru

Køb bogen her.

Den unge, stræb­somme og til tider kyniske kar­ri­erekvinde Car­o­line Kayser arbe­jder for et stort, dansk oliesel­skab. Fra oliesel­sk­a­bets Kenya-afdeling indløber en meld­ing om, at medar­be­jdere i Nairobi er involveret i voldtægter af piger fra en nærliggende landsby, hvor oliesel­sk­a­bet har boringer. Med kort varsel sendes Car­o­line til Kenya for at kvæle anklagerne og redde sit fir­mas omdømme. Men hvor langt er hun vil­lig til at gå? Og kan hun vende det blinde øje til både mord, voldtægt og kor­rup­tion?

DEN AFRIKANSKE JOMFRU (2011) blev shortlistet til Danske Banks Debutantpris og til prisen som årets krimidebut i Frankrig. Bogen blev allerede inden udgivelse solgt til Tyskland og er desuden solgt til Holland, Frankrig, Sverige, Norge og Finland.

Pressen skrev:

”John le Carrésk-standard” Dagbladet Information

”Romanens plot er ikke bare overraskende, det er simpelthen ikke til at vaske af sig igen” Weekendavisen

Køb bogen her.

den_filipinske_pirart

Den filippinske pirat

Køb bogen her.

Da besæt­nin­gen på en oli­etanker truer med at sige op, griber hun der­for chan­cen og rejser alene til Asien for at løse kon­flik­ten. Hun ser det som en chance for at bevise sig selv og komme til tops i olievirksomheden Dana Oil. Forsøget på at holde fir­maets ry plet­frit bliver imi­dler­tid kuld­kastet, da den danske oli­etanker bliver udsat for et piratan­greb og Car­o­line plud­selig befinder sig midt i et klaus­tro­fo­bisk gid­sel­drama, hvor intriger og mord gør det umuligt at stole på nogen. En sprængfarlig aktuel his­to­rie om des­per­ate pirater, kor­rupte pri­vate sikker­heds­fir­maer og de tvivl­somme poli­tiske inter­esser, der lig­ger bag det hele.

DEN FILIPPINSKE PIRAT (2012) er solgt til udgivelse i Frankrig, Sverige, Norge og Finland.

Pressen skrev:

”Helle Vincentz har skabt en neglebidende spændende roman om karrierekvinden Caroline Kayser, der må konstatere, at vejen op ikke er uden omkostninger. … man har svært ved at lægge bogen fra sig, før sidste side er vendt.” Nordjyske Stiftstidende

”Caroline er en sej figur med noget på hjerte” Krimifan

Køb bogen her.

nukaakas_kabale

Nukaakas kabale

KØB her.

I NUKAAKAS KABALE kastes Caroline Kayser ud i et magtspil, der er koldere end den grønlandske indlandsis! Situationen på jobbet hos Dana Oil er hæslig, Caroline er traumatiseret, og hun rejser med kæresten Stig til Nuuk for at slippe væk fra det hele. Men opholdet i Grønland forløber ikke som forventet. I Nuuk møder hun Nukaaka, der er chef i Grønlands Råstofdirektorat. Stormagterne slås om landets værdifulde råstoffer, da en medarbejder i direktoratet bliver brutalt myrdet. Mens Nukaaka kæmper for at beskytte sig selv og sin lille søn, hvirvler kvindernes fælles fortid dem ind i et spind af mord, penge, politik, løgne og gammelt fjendskab mellem Danmark og Grønland. Jagten på de kostbare råstoffer sætter al moral ud af spil – og jagten er kun lige begyndt.

NUKAAKAS KABALE (2013) er solgt til udgivelse i Sverige, Norge og Finland. Alle bøger kan læses selvstændigt.

Pressen skriver:

“Sjældent har en ny dansk roman været så aktuel, som tilfældet er med Helle Vincentz’ Nukaakas kabale” Dagbladet Information

“DAMN, den er god! Medrivende, spændende, hjerteforstyrrende, sørgelig og så talentfuldt og begavet skruet sammen” ***** Bogliv

“Er du til spænding og politiske intriger – så SKAL du bare læse Nukaakas kabale. Det er absolut en af de bedste bøger jeg har læst i år.” Krimihjerte

Køb bogen her.