Blær med andres bøger

I disse dage går jeg rundt og bryster mig af en roman, jeg overhovedet ikke har skrevet. Faktisk har jeg ikke forfattet så meget som ét eneste ord i den. Til gengæld har jeg ment en utrolig masse om den de seneste tre år, og deraf kommer min store ejerskabsfølelse.

Bogen, der udkom for et par uger siden, hedder ”Og sådan blev det”, og i går fik den 5 stjerner i Jyllands-Posten.

jp

JP-stjernerne stiller sig op i rækken af alle de andre stjerner, romanen har fået de seneste uger. Det er Maren, der har skrevet den, og Maren og jeg er i skrivegruppe sammen. Sammen med Louise og Julie mødes vi omtrent hver anden måned ved Café Nordens bagerste bord medbringende uendelige stakke af regnskov i A4-format. Vi læser med fra start til slut på hinandens tekster. Coacher, kommenterer og kritiserer. Der bliver ikke lagt fingre imellem, skulle jeg hilse og sige.

Det fede – ud over solid faglig sparring og godt selskab – ved en skrivegruppe er jo, at man med sådan én får endnu mere at vise frem, end man selv kan nå at producere.

Hen over sommeren har Julie, der er krimiforfatter, udgivet Portræt af døden, og hver gang jeg hører krimielskere juble over Julie, nikker jeg med kendermine og smiler vidende for mig selv – sådan lidt ”tellmesomethingIdontknow”. Louise har udgivet Astrids dagbog, og da en anmelder sammenlignede den i form med Bridget Jones’ dagbog og i tyngde med Tine Bryld (!) fortalte jeg det til alle, der gad høre på det. Og flere. Fordi jeg bliver så stolt af dem og vildt glad på deres vegne.

Der sker selvfølgelig også, at nogen får en dårlig anmeldelse. Men så gør man bare, som man altid gør: Tænker, at den anmelder da vist ikke har fået læst bogen ordentligt.

I får lige Marens fine forside til sidst:

Del dette indlæg