The best of 2013!

The best of 2013!

2013 rinder ud, og det er tid til at gøre status over årets højdepunkter i den vincentz’ske verden. Normalt belemrer jeg familie og venner med slige lister, men nu har jeg jo fået en blog, så her kommer den: The best of 2013 – i dag fra mit professionelle liv:

1. HOLLYWOOD-DRØMME! 2013 blev året, hvor en velrenommeret filmproducent meddelte, at han rigtig gerne vil lave en TV-serie ud af mine bøger. Til udlandet! Vi går i gang med arbejdet efter nytår, og jeg glæder mig meget til at fortælle mere om de konkrete planer. I mellemtiden går jeg bare drømmer om, at vi snart indtager Hollywoods røde løber :-) red carpet

 

2. NUKAAKAS KABALE! Den 1. november udkom min tredje spændingsroman NUKAAKAS KABALE. Jeg er megastolt af den bog og af, at den fik så stor opmærksomhed, da den udkom, ligesom jeg er lykkelig for, at den har vakt begejstring hos både læsere OG anmeldere! Dagbladet Information skrev, at ”sjældent har en ny dansk roman været så aktuel” og kaldte bogen for både ”vellykket” og ”yderst læseværdig”, Krimifan gav den ALLE fem hjerter, og Feminas anmelder konstaterede kort og godt: “Hold da op, hvor er den bare god.” Mere blær findes her. lene johansen HV

En sidegevinst ved udgivelsen var, at jeg blev inviteret til Grønland for at holde foredrag om bogen, eftersom kampen om Grønlands råstoffer i den grad interesserer folk højt mod nord. Jeg elsker at møde læsere, og at fortælle om bogen lige netop i Grønland var særlig fedt.

 

3. SPRECHEN SIE DEUTCH? I 2013 udkom jeg i to lande ud over Danmark: I Tyskland med min første bog DEN AFRIKANSKE JOMFRU og i Frankrig med bog nr. 2 om Caroline Kayser, DEN FILIPPINSKE PIRAT. 2013 var desuden året, hvor jeg havde æren af at være nomineret til Bedste krimidebutant i Frankrig. Prisen gik til en franskmand ved navn Frédéric Ernotte, men jeg er stolt af at have været nomineret.

 

4.SCENESHOW MED NIK&JAY! Et andet højdepunkt fra året, der gik, var Zetland LIVE. Zetland LIVE er et storslået kulturarrangement med optrædener fra hele det danske kulturliv, og denne aften var 1300 publikummer samlet i Det Kongelige Teater. Godt ti forskellige kunstnere optrådte – herunder Nik og Jay med “Forstadsdrømme” og så undertegnede med en fortælling om min egen mors breve fra 1970’ernes Grønland, og hvorfor der altid vil være konflikter mellem grønlændere og danskere.

Og, ja. Jeg var nok lidt mere opmærksom på Nik & Jays tilstedeværelse, end de var på min. Men ikke desto mindre: Det var UBESKRIVELIGT stort at stå helt alene på Gamle Scene og efterfølgende blive klappet ud!

zetland2

 

 

Sidste højdepunkt:

5. MINE SEJE KOLLEGER! I hele 2012 gik en af kvinderne i min skrivegruppe og sagde: ”2013 bliver skrivegruppens år!” Og ved I hvad – hun fik ret! Maren vandt Politikens store tegneseriekonkurrence og blev nomineret til Bogforums debutantpris for sin fine bog “Og sådan blev det”, Louise udgav en ungdomsbog, der blev sammenlignet med en mellemting mellem Tine Bryld og Bridget Jones dagbog(!), og Julie fortsatte sit liv som cool krimidronning. Det er selvfølgelig deres sejre, men fordi jeg engagerer mig så meget i deres manuskripter, føles det også som mine! (Konklusion: Hvis du vil have mange højdepunkter i dit professionelle liv, skal du bare udvikle ejerfornemmelser for andre dygtige menneskers arbejde!)

 

Om to dage melder kalenderen om årsskifte. Jeg HÅBER, at ’14 bliver et lige så oplevelsesrigt år som ’13 i forfatterkarrieren, og at filmprojektet skrider fremad.
Og så HÅBER jeg, at I alle sammen får et RIGTIG DEJLIGT 2014!

GODT NYTÅR, VENNER!

Del dette indlæg